Szanowni Państwo,

Wszyscy tęsknimy za wyjątkową atmosferą treningów, meczów i spotkań na „trybunach”. Mamy nadzieję, że te czasy powrócą jak najszybciej. Jednak w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną związaną z COVID-19 mamy do przekazania zawodnikom, rodzicom i sympatykom szereg informacji.Zarząd Klubu stale analizuje dynamikę zdarzeń w naszym mieście i stara się wypracować możliwie najlepszą strategię działania związaną z powrotem do treningów. W związku z decyzją Premiera Mateusza Morawieckiego i Ministra Sportu Danuty Dmowskiej – Andrzejuk z dnia 25 kwietnia został przedstawiony plan powrotu do nowej sportowej rzeczywistości. Zakłada on m.in., że 4 maja miały zostać udostępnione obiekty sportowe o charakterze otwartym i można będzie wznowić treningi w mniejszych grupach, z zachowaniem rygoru sanitarnego oraz wielu innych wytycznych ministerstwa. Nasze obiekty oraz trenerzy są gotowi do rozpoczęcia zajęć w każdej chwili. Niestety w związku z wieloma nowymi ogniskami zakażeń na terenie miasta i gminy jesteśmy zmuszeni przesunąć tę datę. Na chwilę obecną nie wiemy dokładnie o ile. Będzie to zależało od dynamiki oraz liczby nowych zakażeń, a także od konsultacji ze Stacją Sanitarno – Epidemiologiczną. Ciężko było podjąć taką decyzję, ponieważ wiemy, że długo już czekacie, ale to dla bezpieczeństwa nas wszystkich.Jednoczenie informujemy, że w czasie kwarantanny pracowaliśmy nad nową stroną internetową (www.ksceramikaopoczno.pl) oraz wdrażamy profesjonalne narzędzie informatyczne, pozwalające trenerom i klubom piłkarskim na efektywne monitorowanie treningów oraz postępów swoich zawodników.Zdajemy sobie sprawę, że nic nigdy nie zastąpi prawdziwego treningu na murawie boiska, jednak w okresie kwarantanny, jako Klub, dokładamy wszelkich starań, aby nasi zawodnicy czerpali radość z piłki poprzez przygotowane treningi on-line. Wiemy również, że sytuacja w domach związana ze zdalnym nauczaniem jest dość specyficzna. Dlatego treningi te nie będą wymagały łączenia się na żywo, a treści będą tak przygotowane żeby można było wykonać je w domu lub na zewnątrz.

Ze sportowym pozdrowieniem

Zarząd i Trenerzy

LKS Ceramika Opoczno

Oświadczenie w sprawie powrotów do treningów